Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Veysel Ciğerli, kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte ortaya çıkan boğaz ağrılarının, çevresel faktörlere bağlı olarak oluştuğunu belirtiyor.
Kış mevsiminde giderek artan boğaz ağrılarına çözüm için doğal yöntemler kullandığını belirten Ciğerli, 1 tatlı kaşığı bal ve toz zencefili karıştırarak boğazı aktive edebileceğini ifade ediyor. Boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonlar ,sıcaklık değişimleri ve kuru hava gibi dış etkenleri de açıklayan Ciğerli, bu faktörlerin ardından boğaz ağrının yanı sıra ateş, öksürük, burun akıntısı, baş ağrısı gibi belirtilerin de olabileceğini söylüyor.
Ciğerli, virüs ve bakteri kaynaklı boğaz ağrılarında tıbbi tedavi gerekebileceği gibi bazı durumlarda da kendiliğinden iyileşebileceğini açıklıyor.
Ayrıca yeteri kadar istirahat etmenin, sesinizi yormamanın ve gerekli tedbirleri almanın boğaz ağrısıyla mücadeleye olanak sağlayabileceğini aktarıyor.
Bu doğal yöntemlerin yanı sıra, Ciğerli gargara yapmaya da öneriyor. Sık sık su tüketiminin boğazdaki kurumayı önlemeye yardımcı olabileceğini, sirke ve iyotsuz tuzlu gargara yapmanın da bakterilerle savaşmada faydalı olabileceğini söylüyor. Ayrıca ıhlamur çayının iltihap önleyici özellikleri nedeniyle faydalı olduğunu ve soğan ile sarımsak gibi doğal antibiyotik kaynaklarının da tüketiminin hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmada etkili olabileceğini açıklıyor.
Ciğerli, kış aylarında boğaz ağrılarıyla mücadelede doğal yöntemlerden yararlanmanın önemli olduğunu ve sağlık sorunlarını tetiklememek adına kişilerin kendine özel bir diyet ve beslenme planı geliştirmelerini öneriyor.
Bir yanıt bırakın